Meditatie

IMG_9694 IMG_5318 IMG_3676 IMG_2178
Milde Open Aandacht of kortweg MOA,
Zo noem ik de meditaties die ik begeleid. Dit zijn immers de 3 kernwoorden om op  een gezonde manier te mediteren. Mild voor je zelf zijn, is tijdens meditaties een absolute voorwaarde om open te kunnen zijn, zonder je zelf te kwetsen of neer te halen. Je wordt er ‘rijker’ door, sterker! Open voor wat er in jezelf is, voelen, ervaren ….. . Zo blijf bij jezelf, ga je niet ‘zweven’. Of ook open voor wat er om je heen is, zonder oordeel, vrij. Aandacht is natuurlijk de kern van meditaties. Hier en nu. Jij, wie of wat er om je heen is …. en niets meer. Voelen, zijn!

Milde Open Aandacht

Dikwijls gaat het leven gewoon zijn gangetje. Helaas niet altijd. Soms raken we helemaal verstrikt in de mallemolen om ons heen. Op die momenten vraagt het leven het uiterste van je .

Stress kan je niet vermijden én heeft ook zijn nut. Een opstapeling van stress kan echter klachten veroorzaken of verergeren. Je lichaam functioneert dan als je ‘beste stressdetector’.

Daarom werken we vanuit het lichaam.

Voor iedereen die zelf iets wil doen aan zijn/haar te hoog stressgehalte en de gevolgen daarvan. Voor ieder die het leven bewuster wil leven.