Wat is Taiji?

WAT IS TAIJI:

Taiji Quan, meestal afgekort tot Taiji, kennen we van de beelden uit China waar, in de parken, een eenvoudige vorm massaal beoefend wordt. Reeds jaren is Taiji ook bij ons meer en meer geliefd.

De positieve effecten op lichaam en geest, die deze bewegingskunst ons kan bieden, worden eindelijk ook hier onderkend.

Taiji is in oorsprong een krijgskunst waarbij de ademhaling en het circuleren van de Chi (levensenergie) een grote rol spelen. Het steunt op de oude filosofie van Yin en Yang en de theorie van de vijf elementen.

Ondertussen is Taiji geëvolueerd tot een sierlijke, harmonieuze en meditatieve bewegingskunst die een weldoend effect heeft op de gezondheid.

Taiji biedt de mogelijkheid het lichaam te versterken en te herstellen. De trage, ontspannen bewegingen, die afwisselend klein en groot, teruggetrokken en expansief zijn, zorgen voor een totale lichaamsbeweging. De spieren kunnen zich volledig ontspannen en de bloedsomloop wordt efficiënter. De lichaamsoefeningen schakelen niet enkel armen en benen in maar ook de borstkast en de ruggengraat. De organen krijgen een massage die de spanningen wegneemt en de doorbloeding bevordert.

TaijiQuan helpt ons te ontspannen en onze geest helder te houden. We vinden ons evenwicht terug en genieten meer van het leven. We scherpen ons relativeringsvermogen aan, worden energieker en stressbestendiger, vergroten onze levenskwaliteit en bereiken onze doelen effectiever.

Vind je dit allemaal wat hoog gegrepen taal? Kom dan gewoon genieten van de relaxerende bewegingen!

 Iedereen kan deze lessen volgen, jong en oud,

sportief of net niet!

Begginerslessen

Lessen voor gevorderden

Zaterdagcursus

Schrijf je hier in.

Kalender